Cloacade Film
Image default
Aanbiedingen

Veilig douchen

Als er een ding heel belangrijk is voor ons mensen, dan is het wel onze veiligheid. Als je je ergens niet veilig voelt, dan is de kans groot dat het daar niet veilig is en dat je daar maar beter weg kan gaan. Of je nu een onveilig gevoel in je eigen huis of in het buitenland hebt, het is nooit fijn. Er kunnen heel veel redenen zijn voor een gevoel van onveiligheid. De een is bang om uit te glijden, de ander is bang om ontvoerd te worden, hoe dan ook het is niet fijn. Daarom moet je er zo veel mogelijk aan doen om wel veilig te zijn, in alle situaties waarin je je in het dagelijks leven bevindt.

 

Er zijn heel veel plekken waar je kan beginnen, maar in dit artikel focussen we op je eigen huis. Er zijn een aantal manieren om jouw huis, appartement of kamer veiliger te maken. Dan beginnen we met de letterlijke veiligheid, namelijk met het zetten van goede sloten op alle deuren. Ook is het handig om een inboedelverzekering af te sluiten en daarnaast wil je ook er voor zorgen dat je een goed alarmsysteem hebt, of zelfs een camera. Zo schrik je inbrekers af en zorg je dat ze bij jou niet binnen kunnen komen.

 

Het tweede wat je binnenshuis kan doen, is zorgen dat je niet uitglijdt of struikelt ergens over. Dat is ook belangrijk voor de veiligheid, zeker als je niet meer zo goed ter been bent. In de douche kan je heel makkelijk uitglijden, dus daarom is het slim om een body dryer kopen, zo hoef je niet meer te stuntelen met handdoeken. Andere maatregelen om te veilig douchen, zijn bijvoorbeeld dat je er bijvoorbeeld een anti slip matje in legt of dat je de drempel weg laat halen.

https://lavicta.nl/