Cloacade Film
Image default
Aanbiedingen

Een college: ‘eerder met pensioen’? Wat zijn uw opties?

U heeft misschien al een keer (of meerdere keren) een gesprek met een werknemer gehad die eerder met pensioen wil gaan. Er zijn vele opties, die de werkgever en werknemer beiden van pas komen. Als maar niet iedereen tegelijk met vervroegd pensioen wilt gaan. Al is het alleen maar omdat de ervaring van uw oudere werknemers zeer waardevol is.  

Hoe kunnen werknemers eerder met pensioen gaan?  

Het moet wel betaalbaar blijven. Voor beide partijen. Hoe? Bijvoorbeeld:

  • de cao maakt een generatiepact mogelijk; 

  • de pensioenuitkomsten zijn vanaf pensioendatum zo hoog dat een lagere pensioenuitkering over meerdere uitgespreid ook prima kan; en 

  • er staan andere gunstige regelingen klaar….

…..maar dat moet u dan wel weten of u vindt een pensioendeskundige die u kan helpen.  

Pensioenlogica heeft er ervaring mee

Naast kennis over regelingen om vervroegd met pensioen te gaan heeft Pensioenlogica ervaring met de begeleiding en beoordeling van wijzigingstrajecten en de gevolgen van een ontslag voor het pensioen. Niet onbelangrijk, hoe deze gevolgen te voorkomen en/of te beperken. 

Het nieuwe pensioenakkoord en de gevolgen daarvan voor werkgever en werknemer kunnen in een bijeenkomst worden toegelicht. Minder interactief maar zeker ook interessant is de informatie op de website: www.pensioentransitieplan.nl Op deze website zijn veel voorbeelden te vinden die betrekking hebben op de pensioentransitie van het pensioenstelsel. 

Contact

Wilt u meer weten over de diensten die Pensioenlogica u kan aanbieden? Bekijk dan eens de website via www.pensioenlogica.nl.