Cloacade Film
Image default
Internet marketing

Wat is zoekmachinemarketing?

seo marketing betekenis

Door met ons samen te werken, hebben we allemaal tot doel uw website sneller te laten rangschikken in Google. Een van de methoden die we hiervoor gebruiken, is zoekmachinemarketing. Omdat veel mensen de exacte betekenis niet kennen, maken ze vaak misbruik van de term. In dit artikel gaan we dieper in op de definitie van zoekmachinemarketing en leggen we uit wat je eraan kunt halen.

Wat is zoekmachine marketing: definitie

Zoekmachinemarketing is een verzamelen voor alle activiteiten die actief bijdragen aan de positie van de site in Google. Deze term is afgeleid van Engelse zoekmachinemarketing en wordt in de marketingwereld vaak SEM genoemd. Steeds meer organisaties besteden een groot deel van hun marketingbudget aan deze vorm van online marketing.

Wat is zoekmachine marketing: betekenis

Nu de definitie van zoekmachine marketing duidelijk is, is het tijd om de exacte betekenis van het woord uit te leggen. Want hoe ziet de toepassing van deze vorm van marketing er eigenlijk uit? Om dit punt te illustreren is het veel  belangrijk om eerst onderscheid te maken tussen twee  vormen van zoekmachine marketing:

Zoekmachineoptimalisatie

Dit is een vorm van marketing gericht op het optimaliseren van een website om een ​​hogere ranking in Google te krijgen. Belangrijke elementen zoals technologie, sitestructuur, responsief ontwerp, gebruiksvriendelijkheid en inhoud bepalen allemaal de lijst met sites in zoekresultaten. Ongeacht of de webmaster zelf vrij is op basis van zijn vakkennis, hij kan deze aspecten optimaliseren.

Zoekmachine-advertenties

Dit is een vorm van marketing gericht op het direct kopen van hogere posities bij Google. Er zijn verschillende advertentieruimtes boven en onder de natuurlijke zoekresultaten, met de hoogste bieder als laatste gerangschikt. Dit is een ideale manier om op korte termijn een hoge score op Google te halen, zonder enige vorm van website-optimalisatie, maar het vereist wel het nodige budget.

Wat is zoekmachinemarketing: het antwoord

Er zijn veel technieken en methoden in zoekmachineoptimalisatie en zoekmachine-advertenties, en elke techniek en methode biedt een ander pad naar succes. Meestal is de combinatie van de twee methoden de ideale vorm van zoekmachine marketing.

Op dit moment zijn onze aanbevelingen voldoende om de twee vormen waar mogelijk te combineren. Zo creëer je een ideale combinatie op het gebied van zoekmachine marketing.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com 
BE: +32 499 41 46 24 
Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-marketing.html