Cloacade Film
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kopen van een nieuw matras

Hoewel winkelen voor een matras verwarrend kan aanvoelen – met alle soorten, kosten, waar je rekening mee moet houden – is het verstandig om niet te snel beslissingen te maken. Hoe kiest u nu een goed matras? Daar vertellen we u in dit blogartikel meer over.

 

Winkel in winkels, althans om te beginnen

Het is natuurlijk altijd mogelijk om een matras online aan te schaffen. Maar omdat matrasvoorkeuren zo persoonlijk zijn, kan geen enkele hoeveelheid online onderzoek de ervaring van het uitproberen van matrassen in een winkel vervangen. Sommige verkopers dringen er bij klanten op aan om minstens 15 minuten op een matras door te brengen om het te testen, en om uw eigen kussen mee te nemen naar de winkel om uw thuiservaring te simuleren.

 

Wacht op de uitverkoop

Matras shoppen tijdens een uitverkoop kan frustrerend en moeilijk zijn als je niet eerst je onderzoek hebt gedaan. Neem de tijd om de matras te vinden die u bevalt en wacht vervolgens op de uitverkoop, zodat u niet de hoofdprijs betaalt.

 

Let op de matrashoogte 

Meet de hoogte van uw huidige matras en koop een nieuwe matras van dezelfde hoogte als u de hoeslakens wilt gebruiken die u momenteel bezit. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om voor een ander formaat te kiezen indien u hier de voorkeur aan geeft.

 

Breng u partner mee

Wanneer u voor u en uw partner een nieuw matras gaat kopen is het altijd verstandig om samen op pad te gaan. Probeer verschillende matrassen uit en kijk vervolgens welke u het beste vindt passen bij u beide.

 

Laat je niet verleiden door marketingtrucs 

De meeste matrassen gaan een groot aantal jaren mee. Het is dan ook altijd van groot belang om goed onderzoek te doen. Laat u dan ook zeker niet verleiden door mooie reclamecampagnes en ga altijd uit van uw eigen ervaringen. Hierdoor voorkomt u een miskoop en bent u in de meeste gevallen ook nog eens goedkoper uit.

 

Let op het retourbeleid 

Koop bij een winkel die een duidelijk retourbeleid naleeft. Dit betekent dat u het matras kunt retourneren als u om welke reden dan ook niet tevreden bent, hoewel u mogelijk een vergoeding moet betalen. Voordat u koopt, moet u precies begrijpen wat een garantie dekt en hoe het retourbeleid werkt. 100 dagen proefslapen op jouw nieuwe M line matras? Dat is mogelijk bij Sleepfast.nl