Cloacade Film
Image default
Aanbiedingen

Gemakkelijk uw alimentatie berekenen met de hulp van een online jurist

Wanneer u kinderen heeft en gaat scheiden, zal een van de twee ouders alimentatie gaan betalen aan de ander. Dat is om ervoor te zorgen dat de kosten voor de kinderen gelijk verdeeld zijn. Het kan echter lastig zijn om de alimentatie te berekenen omdat dit in iedere situatie anders is. Wanneer u het druk heeft of geen geld wilt uitgeven aan een jurist, kunt u gebruik maken van Rechtswinkel.nl. Op die website stelt u gratis vragen aan professionele juristen die u zullen antwoorden.

Waar moet u rekening mee houden bij alimentatie?

Het betalen van alimentatie is in geen geval hetzelfde. Het bedrag dat u betaalt of ontvangt hangt af van verschillende factoren. Zo zijn er bijvoorbeeld twee soorten alimentatie: partneralimentatie en kinderalimentatie. De partneralimentatie wordt betaald aan de partner die na de scheiding niet genoeg inkomen heeft om bijvoorbeeld huur van een nieuwe woning te betalen. Kinderalimentatie is bedoeld voor de kosten van de kinderen en wordt betaald aan de ouder die de meeste kosten op zich neemt. Wilt u weten of u partner- of kinderalimentatie moet betalen of kunt ontvangen? Dan kunt u gemakkelijk een vraag stellen aan een van de juristen die dan met u meekijkt.

Uw alimentatie kan veranderen

Alimentatie blijft niet altijd hetzelfde bedrag, dit kan over de jaren heen veranderen. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de inkomens van de partners of de behoeftes van de kinderen. Wilt u weten of het alimentatiebedrag nog juist is? Dan kunt u ook contact opnemen met een jurist. Die bekijkt uw situatie en kan hierop gebaseerd de nieuwe alimentatie berekenen.

Stel anoniem uw vraag

Via Rechtswinkel.nl kunt u uw alimentatie laten berekenen door middel van een anonieme vraag op het online platform. Contact met een jurist is volledig gratis. U kunt ook een fysieke afspraak maken wanneer u behoefte heeft aan meer persoonlijk advies.

https://rechtswinkel.nl/