Cloacade Film
Image default
Bedrijven

Poets milieubewust uw tanden met een bamboe tandenborstel

Veel mensen hebben hun tandenborstel van de supermarkt, een plastic gevalletje met misschien wat gekleurde borstelharen, en denken daar verder niet over na. Het is wel zo dat er allerlei verschillende manieren zijn om je tanden te poetsen. Je kunt bijvoorbeeld ook een elektrische tandenborstel nemen, een houten tandenborstel of zelfs een fijne bamboe tandenborstel!

Milieubewust

Inmiddels zijn we allemaal heel goed geïnformeerd over de milieubetreffende nadelen van plastic tandenborstels. Het is namelijk zo dat de meeste mensen een plastic tandenborstel maar een paar maanden gebruiken, en hem daarna weggooien en een nieuwe aanschaffen. Dit is op zich wel de meest hygiënische optie, maar het is ook een idee om gewoon een tandenborstel te nemen die je wel kunt blijven gebruiken, of, als je gesteld bent op het idee van een wegwerp tandenborstel, kun je er ook eentje nemen die geen afval veroorzaakt, bijvoorbeeld een bamboe tandenborstel. Plastic blijft namelijk eeuwenlang over in de aarde, terwijl een bamboe tandenborstel uiteindelijk wel vergaat en deel uitmaakt van de aarde. Lekker milieubewust dus!

Verschillende types tandenborstels

Er zijn zoals vermeld, en de bamboe tandenborstel natuurlijk daargelaten, allerlei verschillende soorten tandenborstels. Je hebt wegwerptandenborstels, maar ook elektrische tandenborstels waar je heel lang mee door kunt. Wel is het helaas zo dat je de kopjes vaak uit moet wisselen van een elektrische tandenborstel, en dat deze kopjes vaak uit plastic bestaan. In dit geval is een bamboe tandenborstel nog steeds de meer milieubewuste optie, want bamboe vergaat en plastic zal dat nooit doen. Ben je dus op zoek naar de verantwoorde optie, en wil je je steentje bijdragen aan het redden van de planeet? Dan is een tandenborstel uit milieuvriendelijke materie waarschijnlijk een betere optie dan een wegwerp tandenborstel die niet milieuvriendelijk is en niet vergaat naarmate de tijd verstrijkt.Gerelateerde artikelen

Las u dat nou goed?

Bang & Olufsen geluidssystemen

huizen in Spanje kopen