Cloacade Film
Image default
Woning en Tuin

Het prijsverschil tussen een polyester dakkapel en aluminium dakkapel

Bij het plaatsen van een dakkapel kunt u kiezen uit veel verschillende soorten en materialen. Polyester en aluminium zijn slechts een selectie van de keuzes die u heeft. Toch is het belangrijk om deze materialen verder toe te lichten. De materialen lijken namelijk sterk op elkaar. Niet alleen kwa uitstraling, maar ook met betrekking tot de prijs. Het prijsverschil tussen een dakkapel van polyester of aluminium is niet groot. Polyester is slechts 5% tot 10% duurder dan aluminium. Het is daarom belangrijk om te weten wat de voor- en nadelen van deze materialen zijn en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Alleen dan kunt u een weloverwogen besluit maken.

Aluminium dakkapellen

Aluminium dakkapellen winnen snel terrein. De productiekosten en materiaalkosten dalen namelijk waardoor de aluminium dakkapel prijs voor steeds meer mensen binnen hun budget valt. Bovendien heeft deze dakkapel een aantal unieke voordelen. Bekijk ze hieronder:

  • Aluminium is een duurzaam en onderhoudsvrij materiaal waarbij enkel schoonmaken voldoende is om de levensduur van de dakkapel te optimaliseren.

  • Het aluminium materiaal heeft een moderne uitstraling en past goed bij de stijl van zowel oude als moderne woningen. Bovendien heeft u de keuze uit een ruime set kleuren.

  • Met materiaal heeft een hoge isolatiewaarde van gemiddeld RC 5,5 tot 6.

Polyester dakkapellen

Een goed alternatief voor aluminium is polyester. De polyester dakkapel prijs ligt wel iets hoger dan bij aluminium, maar deze investering verdient u op verschillende manieren terug. Lees alles over de voordelen van deze dakkapel hieronder.

  • Polyester is geheel naadloos. De dakkapel wordt namelijk uit een stuk polyester vervaardigd. Hierdoor is alleen een prefab plaatsing mogelijk.

  • Omdat de dakkapel naadloos is kan er geen lucht ontsnappen. Dit heeft daarom een positief effect op de isolatie. In de winter blijft de ruimte achter de dakkapel koeler en in de winter verliest u geen warme lucht.

  • Naadloos betekent ook dat er geen lekkages via het dak of zijkanten mogelijk zijn. De enige zwakke plekken bevinden zich rond de kozijnen.

Aandachtspunt: de kosten voor het repareren van een polyester dakkapel liggen aanzienlijk hoger dan bij andere materialen.

Keralit dakkapel: het slimme alternatief voor polyester of aluminium

Is een dakkapel van aluminium of polyester u te kostbaar? Dan bestaat er een slim alternatief die ten opzichte van polyester veel overeenkomstige kenmerken bezit, namelijk de keralit dakkapel. De keralit dakkapel prijzen liggen echter aanzienlijk lager. In vergelijking tot polyester ruim 30% lager. Bovendien kan deze dakkapel zowel traditioneel als prefab gebouwd worden.