Cloacade Film
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij de aankoop van een trampoline

Waar moet je op letten bij de aankoop van een trampoline

Een Trampoline kopen is een keuze waar je goed over na moet denken. Het is een beetje afhankelijk van het gebruik waarvoor je kiest. Als hij veelvuldig door jou of je kinderen wordt gebruikt, dan telt de kwaliteit zeker voor het merendeel mee. Dit heeft niet alleen met de materiaalkeuze te maken, maar ook met de veren waarop je springt. Vaak zijn deze dan van een ander materiaal gemaakt, maar ook kan het zijn dat ze wat strakker afgesteld zijn. Vaak kun je aan de buitenkant al de kwaliteit zien. Hoe hoger het frame is hoe beter de kwaliteit meestal is. Daarnaast is een goede beschermingsrand ook geen overbodige luxe. Je wil immers dat je kinderen geen verwondingen oplopen en veilig buiten kunnen spelen. Hoe dikker of breder deze is, hoe meer veiligheid je hebt. Je wil niet hebben dat ze springen en langs de trampoline neerkomen.

De veren zijn daarnaast ook heel belangrijk bij deze keuze. De dubbel conische veren zijn dan echt wel een aanrader. Deze zorgen er namelijk voor dat de springkracht verdeeld wordt. Ook het springdoek wil je zo veilig mogelijk hebben. Dit kun je herkennen aan de stiknaden. Hoe meer deze aanwezig zijn, hoe veiliger de trampoline is in de meeste gevallen.

Waarom kwaliteit zo belangrijk is

Kies voor de best getest trampoline en je weet zeker dat je kinderen lekker veilig kunnen springen. De meeste modellen beschikken over keurmerken. Afhankelijk van het keurmerk of de keurmerken kun je zelf beoordelen of de trampoline het geld waard is, maar bovendien of hij ook veilig genoeg is. Meer keurmerken wil niet altijd zeggen dat het veiliger is. Het is belangrijk om goed research te doen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het is ook zeker aan te raden om een veiligheidsnet erbij aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat ze niet buiten het gebied van trampoline kunnen komen.