Cloacade Film
Image default
Woning en Tuin

Waarom zou je een tuinkas kopen?

Waarom zou je een tuinkas kopen?

Stel, je wordt langzaamaan steeds serieuzer over het verbouwen van groenten in jouw eigen tuintje, dan kan het idee ontstaan van een tuinkas kopen. Maar waarom zou je dit eigenlijk doen en hoe maakt jouw tuintje beter dan een tuintje zonder kas? Deze vragen zullen we hier beantwoorden.

Je kunt langer vruchten verbouwen

In een kas is het natuurlijk wat warmer dan erbuiten, bovendien wordt de kracht van de zon versterkt. Dit zorgt ervoor dat er met minder warmte en zon toch al vruchten verbouwd kunnen worden, dus ook als de lente eigenlijk nog niet begonnen is of wanneer de zomer eigenlijk al voorbij is. Zo kun je dus nog langer genieten van jouw moestuintje.

Jouw gewassen groeien sneller

Deze reden ligt redelijk voor de hand, maar doordat het warmer is in een kas zal de oogst natuurlijk snel komen dan normaal. Dit zorgt ervoor dat jouw vruchten en groenten sneller zullen groeien waardoor je over het jaar dus ook meer oogst zal hebben dan zonder kas. Het levert dus zeker wat op.

Sommige planten kunnen overwinteren

Dit geldt zeker niet voor alle planten maar er zijn wel planten die in een tuinkas kunnen overwinteren. Dit is natuurlijk enorm handig. Zo hoef je de planten niet elke lente opnieuw te planten en kun je gewoon doorgaan met de planten van vorig seizoen. Ook zullen planten over het algemeen beter beschermd zijn wanneer het kouder wordt of een storm zich voordoet.

Zoals je wel ziet zijn er enkele goede redenen voor een tuinkas kopen, jouw planten zullen er in ieder geval op vooruitgaan en je zult een stuk meer oogst hebben. Zo kun je het verbouwen van groenten en vruchten ineens een stuk serieuzer gaan nemen en zal er dus ook meer resultaat zijn. Bekijk ook hoe u uw tuinkas kunt inrichten met accessoires, hiervoor bezoekt u onze pagina tuinkas inrichten. Wilt u meer tuinartikelen? Bezoek nu onze webshop.

https://www.kemerinktuintrends.nl/moestuin/tuinkas-hobbykas-kopen.html

Gerelateerde artikelen

Top 5 muggenlampen voor op de slaapkamer van 2018

Antiek restauratie laten uitvoeren door een specialist?

Hovenier vlak bij Linne die de tuin van uw dromen aanlegt