Cloacade Film
Image default
Dienstverlening

Veiligheid kent geen tijd

Wanneer er op grote hoogten gewerkt wordt, dan dient veiligheid de eerste prioriteit te zijn. Deze veiligheidscontrole bestaat uit verschillende aspecten, te weten het elimineren van vallende objecten, het voorkomen van vallen en het onder controle houden van vallen. Om het aantal vallen van medewerkers succesvol terug te dringen moet de werkgever, jij dus, continu investeren in de veiligheid op de werkvloer. Of dit nu is door het maken van plannen, het aanschaffen van materiaal of het trainen van de werknemers, het werk is nooit gedaan. Veiligheid moet immers altijd de eerste prioriteit zijn, nog voor het uitvoeren van het werk.

Tips om vallen te voorkomen

Loop de werkplaats goed door voordat een project begint en identificeer gevaren. Zo kun je deze zo veel mogelijk wegnemen voordat het werk begint. Mogelijke gevaren kunnen veroorzaakt worden door onbeveiligde schachten, gevaarlijke trappengangen, dakranden, muur- of vloeropeningen en nog veel meer. Schaf daarnaast voortijdig de benodigde materialen aan en test deze voor aanvang van het project op defecten. Ook moeten jouw werknemers te allen tijde met goed verstand kunnen handelen. Zo is het niet verstandig om op de hoogste trede van een ladder te staan of zonder gebruik van een handvat een trap in een bouwval te beklimmen.

Materiaal voor afdaling

Behalve dat het werk op een veilige manier uitgevoerd moet worden, geldt dit ook voor de afdaling. Hiervoor kun je verschillende materialen gebruiken, waaronder een driepoot, een valstopblok of een lier. Dit is natuurlijk nog lang niet alles, maar je kunt je het beste laten informeren in een speciaalzaak. De medewerkers kunnen je vertellen wat jij nodig hebt en hoe je in jouw geval je medewerkers het beste kunt beschermen. Misschien kost het even tijd, maar dan weet je zeker dat jij jouw medewerkers een veilige werkomgeving kunt bieden.