Cloacade Film
Image default
Dienstverlening

Wat is PVC?

Wil je een PVC vloer laten leggen? Lees hier wat het is! PVC is een afkorting voor polyvinylchloride. Het is een kunststof die veel wordt gebruikt in de bouw. Zo wordt het onder andere gebruikt voor pvc-vloeren en pvc-ramen. In dit artikel lees je alles over pvc: wat het is, waar je het kunt vinden en wat de voordelen zijn.

Wat is het precies?

PVC is een soort kunststof. Het is gemaakt van polyvinylchloride, oftewel pvc-chloride. Dit is een chloridering die bestaat uit 57 atomen. De p in pvc staat voor polymeer. Een polymeer is een stof die bestaat uit lange ketens van moleculen. In het geval van pvc zijn dat lange pvc-chlorideketens. De vlokken waaruit pvc wordt gemaakt, worden gevormd door deze ketens met elkaar te verknopen. Je kunt pvc vergelijken met plastic, maar pvc is iets anders. Plastic is een polymeer dat gemaakt wordt door lange ketens van atomen met elkaar te verknopen. PVC is dus ook een polymeer, maar het wordt gemaakt van pvc-chlorideketens in plaats van plasticketens. PVC wordt veel gebruikt in de bouw en industrie. Het materiaal is sterk, duurzaam en relatief goedkoop. PVC kan bovendien makkelijk gevormd worden tot allerlei verschillende vormen. Daarom wordt het materiaal vaak gebruikt voor pvc-vloeren en pvc-ramen.

Waarom PVC vloeren leggen?

PVC vloeren zijn sterk, duurzaam en relatief goedkoop. Ook zijn pvc vloeren makkelijk te onderhouden en te reinigen. PVC vloeren worden dan ook vaak gebruikt in woonhuizen, kantoren en openbare ruimtes. Wanneer je een pvc vloer laat leggen, moet je wel rekening houden met de volgende punten:

– De pvc vloer moet gelegd worden door een ervaren professional.

– Er moet een primer worden aangebracht voordat de pvc vloer wordt gelegd.

– De pvc vloer moet in een goed geventileerde ruimte worden gelegd.

Als je aan deze punten denkt, dan zal je pvc vloer je jarenlang dienst doen! PVC vloeren zijn namelijk sterk en duurzaam. Ook gaan pvc vloeren niet snel kapot of slijten ze door.