Cloacade Film
Image default
Mode en Kleding

Sandalen of slippers voor kinderen kopen

Voor peuters en kleuters is het belangrijk dat de sandaal strak om de enkel wordt gesloten, zodat deze goed aansluit. Dit zorgt voor de nodige steun en stabiliteit voor kinderen die nog een beetje onstabiel zijn op hun voeten en zorgt er tegelijkertijd voor dat de voet niet heen en weer beweegt in de sandaal. Idealiter kies je voor sandalen met verstelmogelijkheden in de vorm van een regelbare band en pas je de sandalen aan de voeten van het kind aan. Als de sandaal goed om de enkel en wreef past, zorgen zowel de open als de gesloten hielversie voor de benodigde voetsteun.

Een sandaal met een gesloten voorkant biedt de tenen iets meer bescherming dan de open frontmodellen, waardoor ze een goede keuze zijn voor peuters en zeer jonge kinderen. Het belangrijkste om op te letten is dat de sandaal niet zo klein is dat de tenen uit de sandaal steken. Voor heel jonge kinderen is het belangrijk om geen te grote sandalen te kopen, omdat dit de ontwikkeling van hun motoriek kan remmen. Daarom mag je niet meer dan 1 cm ruimte in de sandalen laten om te groeien. Voor oudere kinderen raden we een groeikamer van 1-1,5 cm aan bij het kopen van gesloten sandalen.

Open sandalen
Sandalen met een open hak en voorkant zijn ideaal voor oudere kinderen omdat ze de voet vrijer laten bewegen en beter laten afkoelen op warme zomerdagen. Bij het kopen van sandalen met een open voorkant en hiel is het belangrijk dat de voeten van je kind voldoende ondersteund worden door de gordels en riemen. Net als bij gesloten sandalen moet je ervoor zorgen dat de voeten van je kind goed passen in open sandalen.

We raden aan om bij de aankoop van open sandalen voor je kind ongeveer 1 cm ruimte te laten voor de groei, omdat je met een iets lossere pasvorm weg kunt komen dan met gesloten sandalen.

Kijk eens bij Havaianas Kids voor de leukste teenslippers voor kinderen om mee rond te lopen op warme dagen.