Cloacade Film
Image default
Gezondheid

Behandeling van tinnitus

Heeft u last van tinnitus en wilt u geholpen worden door een behandeling in de kliniek in Apeldoorn? Vul dan gelijk een contactformulier in en wij van de kliniek in Apeldoorn nemen contact met u op.Tinnitus is een vorm van gehoorbeschadiging waarbij iemand last heeft van een piep, een ruis, een zoem, fluitend of een brommend geluid. Deze geluiden zijn voor de buitenwereld niet te horen en spelen zich alleen af in iemands hoofd. De sterkte en de vorm van het geluid is bij iedereen anders.

Oorzaken

De grootste oorzaak van tinnitus is geluidsoverlast. Door te vaak en te hard blootgesteld te worden aan te hard geluid kan er gehoorbeschadiging ontstaan. Hierdoor ontstaat er vaak een piepend geluid. Wanneer dit kortstondig gebeurt, herstelt het trommelvlies dit vaak vanzelf weer, echter wanneer dit te lang zo is kan er permanente gehoorbeschadiging ontstaan. Dit noemt men dan tinnitus. Tevens kan tinnitus ontstaan door stress doordat er lang een te hoge bloeddruk is geweest. Langzaam kan er dan een piep of een ruis ontstaan die steeds erger wordt. Vaak is dit niet meer te genezen. Allergieën en diabetes kunnen ook voor tinnitus zorgen. Bepaalde en een paar soorten antibiotica kunnen ook tinnitus tot gevolg hebben. Tot slot kan er tinnitus ontstaan door bacteriën en infecties die blokkades in de buis van Eustachius veroorzaken. Zo’n blokkade van oorsmeer kan tinnitus veroorzaken.

Hypnotherapie

De behandeling van tinnitus in Apeldoorn kan ervoor zorgen dat u leert met tinnitus om te gaan. Tinnitus valt dus niet te genezen met de huidige zorg technologieën. Wel wordt hier nu onderzoek naar gedaan. De behandelmethode van tinnitus in Apeldoorn bestaat uit hypnotherapie. Bij deze behandelmethode wordt de cliënt in een diepe trance, ofwel hypnose gebracht, waarbij het onderbewuste getriggerd wordt door de professional van de kliniek in Apeldoorn om anders met de tinnitus om te gaan. Hierdoor kunnen de klachten ofwel verminderen of helemaal verdwijnen.