Cloacade Film
Image default
Gezondheid

Hoe weet ik dat ik een Tennisarm heb?

Een tennisarm is een hele vervelende blessure die je tijdens verschillende sporten kan oplopen. Het heet een tennisarm omdat dit wel vaak voorkomt bij mensen die tennissen. Bij een tennisarm ontstaat er een hele vervelende pijn bij de pezen of spieren in de onderarm die aan het elleboog bot vast zitten. Een tennisarm kun je door bepaalde bewegingen te maken voelen. De tennisarm zelf wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde beweging. 

Pijn in mijn onderarm is dit een tennisarm?

Een tennisarm kun je door verschillende handelingen te doen aanvoelen. Je kan een aantal testjes doen om erachter te komen of de pijn die je voelt een tennisarm is. Je kan bijvoorbeeld je hand omhoog buigen, wanneer dit pijn doet is dat een teken van een tennisarm. Bij het draaien van de onderarm kan het pijn doen of wanneer je iets bovenhands moet optillen kan dit ook pijn doen. 

Waardoor ontstaat de pijn?

De tennisarm wordt vaak opgelopen wanneer je te vaak een verkeerde handeling uitvoert of dezelfde bewegingen maakt die niet juist zijn. Doordat de spieren en de pezen die zich aan het elleboog vast binden te vaak een verkeerde beweging aanvoelen, kunnen de pezen scheuren. Die scheurtjes moeten herstellen en dan kan er litteken weefsel tussen komen. Dit kan gaan irriteren of ontsteken en dat veroorzaakt dan de pijn van een tennisarm. 

Om zo snel mogelijk van de pijn af te komen is het belangrijk dat je zoveel mogelijk alle bewegingen blijft doen die je normaal gesproken ook zou doen. Als je de arm te veel rust geeft, kan dit juist voor een langer durend herstel zorgen. Voor een nog sneller herstel kun je bij en chiropractor langs gaan. Bij het RM zitten gespecialiseerde die je kunnen helpen door bepaalde manuele technieken uit te voeren die je helpen sneller te herstellen van de tennisarm.