Cloacade Film
Image default
Gezondheid

Het verschil in hoortoestellen is groot

Er worden steeds meer soorten mooie hoortoestellen uitgebracht. De algemene trend is dat ze kleiner en onopvallender worden. Dit begon lang geleden al toen ze van zwarte en grijze apparaten veranderde in huidkleurige achter het oor vallende machinetjes. Tegenwoordig zijn ze zo klein dat er kleuren worden toegevoegd zodat u ziet welk toestel in welke oor moet. Rood links, blauw rechts bijvoorbeeld. Ook is het toestel van achter het oor gedraaid verandert in een dopje in het oor. Onopvallend en goed werkend. Indien u twijfelt of u al aan de gehoor-hulp moet, kunt u een afspraak maken om uw oren te laten testen. Hieruit zal blijken hoe erg uw gehoor over de jaren is beschadigd en of hoortoestellen een grote invloed zullen hebben.

Merken

Zoals bij alle producten zijn er bij hoortoestellen ook verschillende merken. Deze merken zijn natuurlijk iets onbekender dan het gemiddelde automerk, vandaar dat u van de meeste nog nooit gehoord zal hebben. In principe is dit geen probleem, wanneer u uw hoortoestellen gaat uitkiezen zal u uitbundig geadviseerd worden. Hierbij wordt gekeken naar uw levensstijl en het niveau van  uw gehoor. Want hoe ver de ontwikkelingen ook zijn, soms is uw gehoor zo erg  achteruit gegaan dat u toch een groter model hoortoestellen zult moeten dragen. Hopelijk haalt de wetenschap dit snel in.

Levensduur hoortoestellen

Hoe lang uw nieuwe hoortoestellen mee gaan hangt af van verschillende factoren. Ook is het mogelijk dat u al nieuwe hoortoestellen nodig heeft voordat uw hoortoestellen het niet meer doen. Vaak kunnen hoortoestellen bijgesteld worden waardoor u lang met dezelfde hoortoestellen kunt doen. Dat u de machinetjes oplaad is natuurlijk van belang. Ook kan het zijn dat er een beter model wordt uitgebracht terwijl uw toestellen het nog doen, dan kan overstappen fijn zijn. Er wordt erg veel gewerkt aan het gemak dat de drager krijgt. Er hangt een slecht imago aan het comfort van de gehoor-versterkers. fDit wordt nu op rap tempo verbeterd. Het kan dus zeker nut hebben om regelmatig een nieuw model te nemen, echter is dit niet noodzakelijk. Het is geheel aan u.