Cloacade Film
Image default
Entertainment

Roofvis sessie

Eerder in de week had ik een heerlijke dag voorns en bliek zitten vangen in een nabij gelegen haven. Deze haven ligt pal naast een lang kanaal en biedt voldoende beschutting tijdens de koude winterperiode. Tijdens deze witvissessie was er ook een snoekvisser aan de slag en met succes. Verschillende 80cm+ vissen kwamen die dag uit het water. Dat moest ik ook eens proberen. Met wat gehouden dood-aas en kunstaas zou ik het deze koude winterdag ook proberen. 

Voor het doodaas vissen had ik speciaal een hengel met reelhouder gehaald bij de webwinkel voor hengelsport. De vertrouwde vismolen wordt vervangen door een kleine reel en klaar. Uit verschillende recensies blijkt een reel veel prettiger te werpen en te drillen bij het snoekvissen dan met een traditionele molen. Benieuwd of we dat gaan merken. 

De dood-aas hengel is opgebouwd met een 20grams roofvisdobber en 15 gram lood. De aasvissen zijn aan de behoorlijke kant en met meer gewicht zou deze te diep gaan staan, ofwel zinken onder het gewicht van de aasvis. De zwemblaas wordt vakkundig lek geprikt om te voorkomen dat deze blijft drijven. Hierdoor ontstaat een heel onnatuurlijke aas presentatie wat direct te merken is aan de vangsten. In een hoek met verschillende boten en 3 aanlegsteigers moet het gebeuren. 

In de andere hoek kan strak langs de boten geworpen worden met kunstaas in de hoop ook zo de snoek te activeren. In tegenstelling tot de snelheid waarmee de vorige roofvisser aan de slag ging duurt het 30 minuten en ongeveer 100 worpen totdat het eerste teken van leven te zien is. De dood-aas dobber begint heen en weer te wiegen, wat meestal betekend dat de aasvis voorzichtig is opgepakt en de snoek ermee in de bek blijft liggen. Het duurt zeker 20 seconden voordat de dobber opeens schuin weg begint te lopen en na een meter of 2 onder water schiet. Aangezien we met een dreg in de rugvin van de voorn vissen, kan ik snel aanslaan. Het is toch wel makkelijk drillen met een reel zo blijkt en 30 seconden later ligt een behoorlijke snoekdame aan de oppervlakte klaar om te scheppen. De eerste is binnen. Met net geen 90cm ben ik heel tevreden. Benieuwd wat de rest van de dag gaat bieden.

 

https://www.sportvisgigant.nl/