Cloacade Film
Image default
Entertainment

Google Chromecast 4K met Google TV

Je kent waarschijlijk de Chromecast, het is een goedkope dongle om films te kijken. De kwaliteit van de chromecast is redelijk goed. Natuurlijk kan je nog een stapje verder gaan en voor meer kwaliteit en mogelijkheden gaan. De Google Chromecast 4K met Google TV is dan de beste optie. Met een prijs die meestal rond de 85 euro hangt is deze ietsje duurder maar je krijgt dan ook heel wat meer waar voor je geld, zo heeft deze Chromecast 4K zoals de naam al doet vermoeden een beeldkwaliteit van 4K, een aanzienlijke verbetering tegenover de Chromecast V3.

Voordelen Chromecast 4K

De Chromecast 4K biedt nog enkele grote voordelen, hij ondersteunt Google TV, wat niet onbelangrijk is, maar één van de betere opties is de meegeleverde afstandsbediening met voice control, dus je kan vanaf nu je Chromecast aansturen met je stem, toch wel een voordeel wanneer je niet steeds de afstandsbediening in je handen wil nemen. Maar dit is zeker nog niet alles! Wat dacht je van de ingebouwde harde schijf van 8 GB? Hiermee kan je zelf een aantal video’s en of afleveringen op de Chromecast opslaan zodat je niet steeds een dataverbinding nodig hebt als je “on the go” een video wil bekijken.

Chromecast Ulta

En dan is er de Chromecast Ultra. De Ultra verschilt in wezen niet echt met de 4K buiten het feit dat hij ook een ethernet verbinding ondersteunt, je kan wel begrijpen dat dit soms handig is natuurlijk, maar dan vooral in verouderde accomodaties en op plaatsen waar door eender welke reden de wifi of andere dataverbinding niet zo goed werkt, en ja zo een plaatsen bestaan anno 2022 nog steeds hoor! Een klein nadeel van deze versie is dat hij een permanente voeding van een stopcontact nodig heeft om de ultra functie te kunnen gebruiken, wanneer hij niet met het stopcontact verbonden is kan je enkel in full-HD kijken terwijl je met een stroomvoorziening echter de volledige 4K kwaliteit kan gebruiken.

Voor- en Nadelen Google TV

Wat is nu de conclusie van de informatie die je hier meegekregen hebt? Wel het is allemaal vrij simpel onder te verdelen in een aantal blokjes, namelijk de verschillende voor- en nadelen wanneer je puur entertainment wil, of toch niet? Google Chromecast werd weliswaar ontwikkeld met puur entertainment in het achterhoofd, maar er zijn wel andere momenten waarop het gebruik handig kan zijn, zelfs op professioneel vlak als je even een korte analyse maakt.