Cloacade Film
Image default
Aanbiedingen

Een kooiaap: de sleutel om overal te kunnen laden en lossen

Een kooiaap: de sleutel om overal te kunnen laden en lossen

Als vrachtwagenchauffeur moet je regelmatig je vracht laden en lossen. Vaak is er hierbij wel één of andere (vork)heftruck voorhanden, maar soms kom je ook wel eens op een locatie waarbij dit niet het geval blijkt te zijn. Omdat elk kwartiertje er één is, wil je uiteraard zo snel mogelijk kunnen beginnen met lossen. Wanneer je dan moet wachten tot er een oplossing gevonden is, en je de tijd langzaamaan ziet wegtikken, kan dat frustraties oproepen. Gelukkig kun je tegenwoordig zelf het heft in eigen hand nemen en dit soort vervelende situaties voor zijn door een kooiaap mee te nemen. In deze blog vertellen we je er graag wat meer over. Lees daarom snel verder!

 

Wat is het verschil met een ‘normale’ vorkheftruck?

Een ‘normale’ vorkheftruck is vaak log, zwaar en niet bepaald wendbaar. Prima om op een vaste locatie zoals een magazijn in te zetten, maar niet echt praktisch om tijdens het transport mee te nemen. Een kooiaap of meeneemheftruck daarentegen is op zo’n manier ontworpen dat hij bijzonder licht én zeer wendbaar is. Hierdoor kunnen ze ook op moeilijk te bereiken locaties worden ingezet.

 

Wat zijn de voordelen van een kooiaap?

Omdat een kooiaap zeer licht en wendbaar is, kan dit soort heftruck vrij eenvoudig meegenomen worden tijdens het transport. Dat hoef je met een ‘normale’ vorkheftruck niet te proberen, want deze wegen al snel 3000 kilo, twee keer zoveel als een gemiddelde personenauto! Een meeneemheftruck is vele malen lichter, maar dat betekent overigens niet dat een dergelijke heftruck alleen maar lichte ladingen kan tillen. Er zijn namelijk kooiapen op de markt die tot wel 2500 kilo (!) kunnen tillen. Een ander voordeel van een kooiaap is het feit dat deze geen ruimte inneemt in de laadruimte van de vrachtauto. Dit komt omdat een meeneemheftruck achter de vrachtwagen wordt gehangen en op die manier kan worden meegenomen. Kooiapen zijn binnen mum van tijd afgekoppeld, waarna het lossen kan beginnen.

 

Waar kan ik een kooiaap huren?

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt in kooiaap transportmogelijkheden en zou je graag nog wat meer informatie hierover willen ontvangen? Of wil je graag een kooiaap huren? Neem dan contact op met de klantenservice van Melis Logistics. Zij kijken graag met jou mee wat de mogelijkheden zijn. Aarzel dus niet om contact op te nemen!

 

https://www.melislogistics.nl/