Cloacade Film
Image default
Aanbiedingen

Zo kies je de beste motorolie voor jouw auto!

Zo kies je de beste motorolie voor jouw auto!

Het kiezen van goede motorolie kan lastig zijn, vooral als je niet veel weet van auto’s. Er zijn veel verschillende soorten en merken en dit kan verwarrend zijn. In deze blog zullen we vertellen wat motorolie is en hoe je de beste motorolie kan kiezen voor jouw auto. Hopelijk kan je na het lezen van dit blog weer veel veilige kilometers maken!

Wat is motorolie

Motorolie is olie die is bedoeld voor het smeren van je motor. Het doel hiervan is om wrijving tussen onderdelen verminderen en het is daarnaast goed voor het reinigen van de motor. Motorolie voorkomt namelijk dat de motor verstopt raakt en beschadigd. Als je de motorolie niet ververst kan dit als gevolg hebben dat je motor last krijgt van slijtage, wat de levensduur van de motor verminderd. Ook kan het als gevolg hebben dat je meer benzine gaat gebruiken omdat je motor minder efficiënt gaat werken.

Hoe kies je de juiste motorolie?

Wanneer het tijd is om de motorolie van je auto bij te vullen, is het belangrijk dat je de juiste olie kiest. Maar hoe doe je dat? In het instructieboekje van je auto staat welke motorolie geschikt is voor je auto. Als er meerdere adviezen staan, wordt het aangeraden om te kiezen voor 5w30 als je lange afstanden rijdt. Rij je voornamelijk korte afstanden dan kan je beter kiezen voor 5w40. Kom je er met het instructieboekje nog niet uit, dan kan je altijd een productadvies doen op verschillende websites die motorolie verkopen.  Dit productadvies is heel makkelijk te doen. Je gaat naar één van deze websites, hier kies je voor motorolie en vul je het kenteken van je auto in. Uiteindelijk komt hier een advies uit die je kan helpen met het kiezen van de juiste motorolie. 

Oldtimer?

Heb je een oldtimer en wil je de olie hiervan bij vullen? Dan wordt het geadviseerd om motorolie van kroon te gebruiken. Kroon heeft een speciale lijn ontwikkeld die heel erg geschikt is voor oldtimers. De kroonolie die dan aangeraden wordt is de 20w-50 en de 15W-40.

https://www.oliehandel.nl