Cloacade Film
Image default
Onderwijs

Wees zekerder van je keuze met studiekeuzehulp

Een studiekeuze adviesbureau, kan je helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Voor veel jongeren is het maken van de juiste studiekeuze namelijk niet makkelijk. Ons schoolsysteem is zo ontwikkeld, dat je vaak als minderjarige al moet weten welke richting je voor de rest van je leven op wilt gaan. Als je op mavo zit moet dit al rond je zestiende, op havo rond je zeventiende en op het vwo rond je achttiende. Een studiekeuze is niet zo definitief dat je niet meer omgeschoold kan worden als het toch niets blijkt, maar liever maak je in één keer de juiste keuze.  

 

Bij twijfels, of om een begin te maken 

Het vragen van studiekeuzeadvies is wat voor jou als je niet weet waar je moet beginnen met het kiezen van een studie, als je twijfelt tussen meerdere studies, en als je niet weet of die specifieke studie wel bij jou past. Je kan vaak beginnen met een gratis kennismakingsgesprek, waarin de studiekeuzebegeleider jou een beetje beter leert kennen en een goed beeld krijgt van jouw situatie. Studiekeuze adviesbureaus heb je in veel verschillende steden en provincies. Zo hoef je niet helemaal naar de andere kant van het land. Mocht je toch niet in staat zijn om naar locatie te komen, dan kan je ook een online gesprek voeren.  

 

Leer jezelf goed kennen 

Bij het maken van de juiste studiekeuze gaat het ook heel erg om jezelf goed leren kennen. Hier wordt in het traject ook veel aandacht aan besteed. Het is namelijk belangrijk om jezelf goed te leren kennen, zodat je zekerder achter de uiteindelijke studiekeuze kan staan. Er worden bij het traject ook geen studiekeuzetests afgenomen, omdat die je mogelijk een gevoel kunnen opleggen dat een bepaalde studie het beste bij jou past, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Tenslotte weet jij altijd beter welke studie goed is voor jou en welke niet.  

 

Blijf om hulp vragen 

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt en al aan het studeren bent, kan je nog steeds studieadvies krijgen. Dit kan bij een studiekeuze adviesbureau, maar vaak heeft een studie of een faculteit ook studieadviseurs in dienst, waarbij je gratis op gesprek kan. Zij kunnen je helpen als je motivatieproblemen hebt, als het niet lukt op te plannen, als je behoefte hebt aan meer structuur of als je last hebt van faalangst. Als tijdens de studie blijkt dat het misschien toch niet helemaal de studie is die je had verwacht, kan je hier ook met studieadviseurs of studiekeuzebegeleiders over praten.  

 

https://septemberadvies.nl