Cloacade Film
Image default
Onderwijs

Basisinformatie over de cursus Basiskennis Boekhouden

De opleiding boekhouden – ook wel BKB genoemd, kun je aan een vestiging door het hele land volgen. De lessen duren telkens drie uur en je kunt ervoor kiezen om de lessen in de ochtend of in de avond te volgen. In de ochtend start je om negen uur en ben je om twaalf uur klaar. De rest van de middag kun je dan aan huiswerk of voorbereiding op de volgende bijeenkomst besteden. De avondlessen starten om zeven uur en duren tot tien uur. Doordat je de cursus in het gehele land kunt volgen, is er altijd wel een locatie die bij jou in de buurt ligt. Een kortere reisafstand maakt het kiezen voor een locatie een stuk prettiger. Soms is dit het verschil tussen de tijd hebben om een cursus met iets anders op je agenda te kunnen combineren, of niet.

Praktische cursus

Wanneer je goed Nederlands kunt lezen en schrijven, moet de cursus zelf en het examen prima te doen zijn. Ook krijg je bij het opleidingsinstituut extra examenvoorbereiding, waardoor je van te voren extra getraind wordt op je examen. Wie al langere tijd niet meer heeft plaatsgenomen in de schoolbanken of altijd zenuwachtig is voor officiële examenmomenten, krijgt zo de juiste oefening, zodat het halen van het examen geen probleem moet zijn.

Vervolg van de cursus

Zodra je de cursus Basiskennis Boekhouden hebt afgerond, kun je nog verder studeren. Wanneer je de tijd in je agenda hebt, ga je meteen door met de cursus Calculatie of de cursus Praktijkdiploma Basiskennis Boekhouden. Door de combinatie van cursussen en de praktijkvoorbeelden die je hier aanvullend leert, heb je een gedegen voorbereiding op jouw activiteiten in het werkveld. Sommige kansen creëer je immers zelf en opleidingsinstituut Fabius ondersteunt je hier graag bij. Je hebt vertrouwen en voelt je klaar voor een baan in de financiële wereld.