Cloacade Film
Image default
Vervoer en transport

Reizen met VTM-taxi’s

Het rijden met een VTM taxi is een goedkope manier van reizen. Maar je moet nog steeds voorzichtig zijn, want je kunt opgelicht worden. De taxi’s zijn wit met blauwe borden en hebben geen meter. Zorg er dus voor dat je de prijs onderhandelt voordat je instapt. Lees de volgende tips voor meer details en als je nieuw bent in de wereld van taxi’s!

Het gebruiken van een etiquette

Het kan zijn dat automobilisten nog niet bekend zijn met de regio die u wilt bezoeken. Of als u een specifieke straat noemt, kan de taxichauffeur er misschien niet achter komen hoe hij naar het einde van de straat moet gaan waar u wilt zijn. U moet proberen een specifiek adres op te geven en straten over te steken om te garanderen dat u zo snel mogelijk op uw bestemming aankomt. Houd er ook rekening mee dat je de mogelijkheid hebt om verzoeken in te dienen. Onthoud dat u de klant bent en de bevoegdheid hebt om verzoeken in te dienen. Aarzel niet om de chauffeur te vragen het raam naar beneden te draaien of de muziek zachter te zetten. De volgende tip is niet noodzakelijk maar wel de meest essentiële. Vergeet niet een fooi achter te laten. Uw taxichauffeur is net als de obers of piccolo’s en andere servicegerichte medewerkers. De standaard fooi is minimaal 20%. Geef een nog grotere fooi als u bijzonder tevreden was over de service. De fooi kan worden opgenomen in de creditcardtransactie of contant aan de chauffeur worden gegeven.

Zorgen voor veiligheid

In elke authentieke taxi- en minicab-chauffeursauto wordt een meter geïnstalleerd om het tarief te bepalen. En een radio voor het ontvangen van telefonistes. Houd er rekening mee dat taxichauffeurs in bijna alle landen hun identificatiebadges in het voertuig moeten dragen en tonen. Stap niet in de auto als u geen badge of radio ziet. Zorg voor een functionele deurkruk aan de binnenkant voordat je je gaat settelen. Daar komt het tweede advies bij. Als je te veel gedronken hebt, lijkt het nemen van een taxi misschien de beste optie. En het is met iemand anders. De drank kan u half bewusteloos maken, waardoor u zich moeilijk kunt verdedigen tegen de bestuurder. Bel een nuchtere vriend als je dronken bent en een lift nodig hebt. Als laatste maar niet het minste dat u moet onthouden, is om op de achterbank te zitten. Op de achterbank ben je minder zichtbaar voor de bestuurder en voorbijgangers. Houd er rekening mee dat u minder snel wordt getarget als u minder beschikbaar bent.

 

Gerelateerde artikelen

Taxi oosterbeek

Taxi Dieren

5 tips voor het kiezen van een goed verhuisbedrijf Heteren