Cloacade Film
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van soevereine Cloud

 In de huidige digitale wereld is het beheer en de beveiliging van gegevens van het grootste belang voor organisaties. Een opkomende benadering om deze uitdagingen aan te pakken is het gebruik van een soevereine Cloud. Wat houdt dit precies in en welke voordelen biedt het?

 

Een soevereine Cloud verwijst naar Cloudinfrastructuur die wordt beheerd door een specifieke overheid of een vertrouwde derde partij binnen een bepaald rechtsgebied. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het implementeren van een soevereine Cloud, zoals die van Fundaments.nl:

 

Datacontrole en -eigenaarschap

Een van de meest cruciale voordelen van een soevereine Cloud is dat organisaties de volledige controle en eigendom behouden over hun gegevens. Dit is van bijzonder belang in sectoren met strikte regelgeving, zoals de gezondheidszorg en financiën, waar gegevensbeheer onderhevig is aan strenge wettelijke eisen.

 

Naleving van wet- en regelgeving

Organisaties kunnen met een soevereine Cloud beter voldoen aan regionale en nationale wet- en regelgeving. Dit is met name van belang in regio’s zoals de Europese Unie, waar de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) strenge eisen stelt aan de bescherming van persoonlijke gegevens.

 

Verbeterde gegevensbeveiliging

Soevereine Clouds worden vaak gehost in sterk beveiligde datacenters en voldoen aan de hoogste normen voor gegevensbeveiliging. Dit biedt organisaties gemoedsrust dat hun gegevens veilig zijn tegen dreigingen zoals cyberaanvallen en datalekken.

 

Gegevenslokalisatie

In sommige gevallen vereisen wetten dat gegevens binnen specifieke geografische grenzen worden bewaard. Een soevereine Cloud stelt organisaties in staat om te voldoen aan deze eisen door gegevens lokaal op te slaan.

 

Betrouwbare dienstverlening

Soevereine Cloud-providers begrijpen vaak de lokale behoeften en kunnen diensten op maat aanbieden om aan de eisen van organisaties in dat rechtsgebied te voldoen. Dit kan leiden tot een betere servicekwaliteit en ondersteuning.

 

Minder risico op juridische conflicten

Het gebruik van een soevereine Cloud kan organisaties beschermen tegen mogelijke juridische conflicten die kunnen ontstaan bij het opslaan van gegevens in het buitenland, met name wanneer gegevensbeheer wordt betwist.