Cloacade Film
Image default
Beauty en verzorging

Clean Skin Routine

Als je nog nooit van een dubbele reiniging hebt gehoord, of als je nog steeds in de war bent over wat het nu eigenlijk is, laat me het dan even voor je uitleggen. Een dubbele reiniging is een manier om je huid twee keer te reinigen, eerst met een reinigingsmiddel op oliebasis en daarna met een reinigingsmiddel op waterbasis. Deze methode wordt vaak aanbevolen door huidverzorgingsprofessionals en -experts omdat het alle make-up en vuil verwijdert dat elke dag aan je gezicht kleeft, waardoor je een schonere huid hebt als je klaar bent en minder snel last krijgt van puistjes. The Korean skincare Blog’s Plant-Rich Antioxidant Pore Cleansing Oil is een uitstekende aanvulling op je huidverzorgingscollectie. Het verwijdert vuil en olie, en mijn droge huid voelt ultra gehydrateerd en gevoed aan.

De Double Action Exfoliating Cleanser is de tweede stap in onze Clean Skin Routine, en is een product met dubbele werking dat zowel reinigt als peelt. Deze romige formule reinigt niet alleen je huid, maar bevat ook melkzuur, een soort alfahydroxyzuur (AHA) dat de huid exfolieert. Wat maakt het een “dubbelwerkende” cleanser? Blij dat je het vraagt. Deze romige formule reinigt niet alleen je huid, maar is ook gemaakt met melkzuur, een alfahydroxyzuur (AHA) dat je huid exfolieert. Melkzuur is een veelgebruikt ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege het milde exfoliërende effect en zijn vermogen om de celvernieuwing te stimuleren, waardoor de huid na verloop van tijd levendiger en dikker wordt, aldus dermatoloog Dr. Nava Greenfield. Als extra bonus werkt melkzuur goed bij gevoelige huidtypes.

De anti-pollution jelly toner maakt gebruik van hyaluronzuur, hydraterende ingrediënten en een mix van anti-pollution ingrediënten die allemaal samenwerken om vervuiling tegen te gaan. Allereerst is er het hyaluronzuur en de hydraterende ingrediënten. Deze helpen de huid te hydrateren en zorgen ervoor dat de anti-vervuilingsingrediënten aan de oppervlakte blijven. De volgende ingrediënten zijn anti-vervuilings, die helpen giftige stoffen uit de huid te verwijderen om deze te beschermen. Als laatste is er een soort ingrediënt dat helpt de huid te herstellen en te versterken.

Er is een reden waarom Aziatische vrouwen zweren bij een dubbele reiniging – en het gaat veel verder dan het verwijderen van alle make-up die je op je werk hebt gedragen. Dit Koreaanse huidverzorgingsritueel in twee stappen zorgt er niet alleen voor dat je poriën niet verstopt raken, maar is ook een manier om je huid te hydrateren terwijl je hardnekkige make-up en zonnebrandcrème verwijdert.