Cloacade Film
Image default
Banen en opleidingen

Sloten openen, maar zonder sleutel?

Wie wilt er nou geen slot openen zonder schade aan te richten? De eigenaar kan dit natuurlijk doen met behulp van de sleutel, maar wat nou als jij dat ook gewoon kunt doen, zonder sleutel? Waarschijnlijk ken je de term al, maar laten we het toch nog maar even aanslaan. Lock picking werkt echt!

Als slotenmaker heb ik zelf een aantal lock picks in mijn koffer liggen. Als je zelf nou ook een lock pick set wilt kopen, dan hoef je niet te zoeken naar een enorme set met lock picks, dat helpt namelijk niks behalve dat het ego streelt.

Wat je nodig hebt is een rake, een long rake, een paar hook picks, en een paar goede diamond picks kunenn ook geen kwaad. Hiermee kan je voelen hoe je de veren in het slot moet bedienen en zo bijna elk slot openen. Pak er nog een goede set tension wrenches bij en klaar is kees.

De meeste lockpickers gebruiken slechts een of twee van hun favoriete lock picks, omdat zij vinden dat die het beste werken. Dit is alleen voor iedereen anders. Misschien werk jij liever met rakes en werkt jouw beste vriend veel liever met single pin picks. Wat telt, is dat het slot open moet. Zoek een of twee goede lock picks en zorg dat je er wat zelfvertrouwen mee opbouwt. Het leren van deze sport heeft wel wat tijd nodig.

Zorg er ook voor dat je een paar reserve lock picks hebt. Lock picks zijn namelijk erg kwetsbaar, dus is het handig als je er wat achter de hand hebt als je een slot probeert te openen. In het slechtste geval breken je lock picks en dan heb je een sleutelverwijderaar (lock pick) nodig om het gebroken deel uit het slot te peuteren. Veel oefenen zorgt er ook voor dat je picks wat kwetsbaarder worden, dus houdt het in gedachten.

Pick guns werken net als bump keys volgens hetzelfde principe. Tegenwoordig gebruiken de meeste slotenmakers bump keys in plaats van pick guns, omdat het lastig kan zijn om de juiste instellingen voor de pick gun te vinden. Als deze instellingen maar een beetje verkeerd staan gaat het slot al niet open. Er zal altijd iemand in je omgeving zijn die met een beetje magie de lock pick gun in een keer kan laten werken, waar jij al onnozel lang mee bezig bent. Dus kan je beter zoeken naar iets anders om mee te beginnen.

Zoek iets wat bij jou in de smaak valt, waar je makkelijk meer van kunt kopen en waar je mee wilt blijven werken.

Wij gebruiken SouthOrd, omdat wij er mee samenwerken en omdat ze fijn werken en overal verkrijgbaar zijn.

https://www.nauta.com/