Cloacade Film
Image default
Banen en opleidingen

7 vragen en antwoorden voor een interview met een bedrijfsanalist

We bieden 7 vragen en antwoorden voor een interview met een bedrijfsanalist, die u zullen helpen zijn competentie te begrijpen en een eerste beoordeling te maken.

Als bedrijfsanalist moet je werken met allerlei soorten mensen in verschillende functies in het bedrijf. Hoe ga je om met een lastige stakeholder?

Kandidaten moeten in staat zijn om door verschillende persoonlijkheden te navigeren en verbindingen te leggen. Een werkzoekende die weet hoe hij met alle soorten mensen op alle niveaus van het bedrijf moet omgaan, is de sleutel tot succes.

 • Problematische vaardigheden
 • Communicatie vaardigheden
 • Vermogen om moeilijke situaties te verzachten

Voorbeeld: “Eerst zou ik proberen vast te stellen waarom ze van streek zijn of problemen hebben; als ik eenmaal begrijp wat het probleem is, kan ik het beter oplossen. Toen ik me realiseerde wat hen zorgen baarde, probeer ik, als de gelegenheid zich voordoet, mijn problemen op te lossen met een evenwichtig, goed onderbouwd antwoord, ondersteund door de nodige gegevens ter ondersteuning van de punten waarnaar ik verwijs. “

De klant heeft een online winkel gewijd aan Kerstmis met vijf artikelen. Welke potentiële problemen voorziet u met hun inkomstenstromen?

De bedrijfsanalist moet de situatie kunnen beoordelen en het probleem en de oplossing voor klanten kunnen diagnosticeren. Deze vraag geeft inzicht in hoe de kandidaat de typische zakelijke problemen aanpakt die een klant kan hebben.

 • Toont de vaardigheden van bedrijfsanalisten aan
 • Kritisch denkvermogen
 • Beoordelingsvermogen

Voorbeeld: “Het directe probleem met de inkomstenstroom van een klant is dat ze aan het einde van de vakantieperiode ernstig zullen worden beïnvloed. Hoe u na het hoogseizoen inkomsten kunt genereren, is een belangrijk punt om met de klant te bespreken. Een ander probleem zijn slechts vijf producten. De klant beperkt zijn vermogen om vraag te creëren ernstig “

Bent u bekend met SQL-queries? Wat zijn de onderdelen van een SQL-instructie?

Een bedrijfsanalist hoeft geen geavanceerde technische vaardigheden te hebben, maar het is handig als ze vaardigheden hebben in SQL en relationele databasetechnologie. Deze vraag toont hun bekendheid en begrip van SQL.

 • technische vaardigheden
 • SQL-documenten begrijpen
 • Geavanceerde analytische vaardigheden

Voorbeeld: “Een SQL-instructie bestaat uit drie delen. Het is Data Definition Language of DDL, Data Processing Language of DML en Data Management Language of DCL. “

 Wat is in uw ervaring als bedrijfsanalist het belangrijkste aspect van analytische rapportage?

De kandidaat moet het belang van analytische rapportage begrijpen, de beperkingen ervan en hoe deze zich verhoudt tot het werk dat ze doen. Deze vraag dwingt hen om uit te leggen waarom en hoe ze analytische rapportage belangrijk vinden.

 • Kritisch kunnen denken
 • Inzicht in bedrijfsanalyse
 • Toont analysevaardigheden

Voorbeeld: “Het vermogen om problemen op te lossen of beslissingen te nemen op basis van bewijs in plaats van veronderstellingen, is het belangrijkste aspect van analytische rapportage. Gegevens alleen lossen geen problemen op, maar het geeft je de tools om weloverwogen beslissingen te nemen die je kunt uitleggen en rechtvaardigen, zelfs als de beslissing zelf niet werkt zoals je had verwacht. “

 Kunt u een tijd beschrijven waarin u de cliënt naar een andere handelwijze moest leiden dan waarvoor hij was afgestemd?

De taak van een bedrijfsanalist is niet de klant vertellen wat hij wil, maar de klant vertellen wat het beste is voor zijn bedrijf. Deze vraag laat zien hoe de kandidaat omgaat met de verwachtingen van de klant over wat ze misschien niet willen horen.

Voorbeeld: “Ik had eens een klant die de productlijn van zijn winkel wilde uitbreiden, maar het moeilijk vond om veel van de producten die ze al verkochten, te verkopen. Aan de hand van gedetailleerde verkoopanalyses en hun huidige resultatenrekening legde ik uit waarom ze hun huidige productlijn niet moesten uitbreiden en dat ze drastisch zouden moeten bezuinigen op wat ze nu verkopen, omdat slechts 20 procent ervan winstgevend was. voor zaken”.

 Welke drie soorten grafieken worden door bedrijfsanalisten gebruikt en waarom zijn ze belangrijk?

Bedrijfsanalisten gebruiken verschillende grafieken en andere documenten. U moet ervoor zorgen dat de kandidaat bekend is met deze documenten en begrijpt hoe hij ze moet toepassen in zaken van de klant.

 • Visuele modellering
 • Inzicht in Basic Business Intelligence-grafieken
 • Begrijp hoe u deze diagrammen kunt implementeren

Voorbeeld: “Ten eerste zijn dit stroomdiagrammen. Ze zijn belangrijk omdat ze een visuele weergave van het systeem bieden die voor klanten gemakkelijk te begrijpen is. Er zijn ook actiediagrammen en hun doel is om de verschillende acties die op verschillende afdelingen plaatsvinden aan te tonen. En dan zijn er use-case-diagrammen die laten zien wie er met het systeem omgaat en welke hoofddoelen ze ermee bereiken. “

 Welke tools zijn volgens jou het belangrijkst voor bedrijfsanalisten om hun werk goed te doen?

Bedrijfsanalisten gebruiken meestal verschillende tools. Deze vraag laat u weten of de kandidaat bekend is met deze tools en of hij toepassingen gebruikt die uw bedrijf gemeen hebben.

 • Bekendheid met gangbare business intelligence-applicaties
 • Gebruik tools die geschikt zijn voor uw bedrijf
 • Basis technische vaardigheden

Voorbeeld: “Ik gebruik meestal Word, Excel, MS Visio, PowerPoint en Rational tools. Ik kan ook SQL-zoekopdrachten schrijven “

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/