Cloacade Film
Image default
Aanbiedingen

Keukenkraan nodig? Let dan hierop.

Het hoofdstuk in je leven waarin je een nieuwe keuken koopt of de beslissing neemt om je oude keukenkraan te vervangen komt vroeg of laat. In beide gevallen wordt je geconfronteerd met de uitdaging van het kiezen van een nieuwe keukenkraan. Een simpele keukenkraan kan zo weinig kosten als €20, maar sommige modellen kunnen oplopen tot ruim €1000. Dit artikel geeft je een uiteenzetting van verschillende functies en eigenschappen om je te helpen bepalen welke kraan het beste bij jou en je keuken past.

Wandmodel Keukenkraan

Als je huidige keukenkraan een wandmodel is, dan is je keuze relatief simpel. Omdat wandmodel kranen niet zo popular meer zijn, is er een kleiner aanbod. Maar juist een dergelijk vervangend model kan een aantal voordelen met zich meebrengen. Je hoeft geen leidingen te verleggen en je behoudt meer ruimte op je kostenplaat of spoelbak.

Bedieningsmechanisme: Draaiknoppen of Eéngreepsbediening

Nog een belangrijk onderscheid dat je moet maken, is de keuze tussen draaiknoppen of ééngreepsbediening. Nostalgische kranen zijn vaak uitgerust met twee draaiknoppen om het water te mengen. Anderzijds zijn er ééngreepsbediende kranen met één hendel voor het regelen van zowel de waterkracht als de temperatuur, wat handig kan zijn bij multitasken. De precisie kan echter wel een uitdaging zijn bij ééngreepsbediening.

Hoge of Lage Uitloop

De uitloop, oftewel het gedeelte waaruit het water stroomt, is een andere belangrijke overweging. Je hebt keuzen van hoge tot lage uitloop. Hou rekening met de hoogte van items, zoals pannen of flessen, die je moet vullen in de keuken. Voor een diepe spoelbak kan een lage uitloop volstaan, terwijl je bij een ondiepe spoelbak misschien beter voor een hoge uitloop kunt kiezen.

Overige Eigenschappen

Er zijn ook andere eigenschappen om te overwegen zoals:

  • Waterbesparende functies
  • Type straalkop (perlator of mousseur)
  • Uittrekbare- of veeruitloop
  • Materiaal (rvs, messing of chroom)
  • Combinaties van lage- en hogeuitloop met douchekopbediening
  • Kleur van de kraan
  • Kokendwaterkraan
  • Handsfree functies

Gewapend met deze informatie, ben je nu volledig voorbereid op je volgende shoppingronde voor de ideale keukenkraan. Succes!