Cloacade Film
Image default
Electronica en Computers

Hoe installeer je een draadloze camera?

Draadloze beveiligingscamera’s zijn een populaire keuze voor veel gebruikers vanwege hun eenvoudige en snelle inzetbaarheid. Deze camera’s bieden gemak wanneer de plaatsing van draden of kabels voor aansluiting op camera-apparatuur moeilijk of zelfs onmogelijk zou zijn. Sommige draadloze beveiligingscamera’s maken gebruik van batterijen, waardoor ze ook volledig onafhankelijk blijven van stopcontactkabels. Ze zijn ook draagbaar en een goede optie voor tijdelijk gebruik, omdat ze kunnen worden verplaatst van locatie naar locatie zeer gemakkelijk.

Hoewel draadloze beveiligingscamera’s over het algemeen eenvoudig te installeren zijn, zijn ze beschikbaar in verschillende keuzes voor connectiviteit – wat een enorm verschil kan maken in installatie, beeldkwaliteit en algemene prestaties. Het klassieke draadloze camerasysteem zendt het radiosignaal via de ether naar een ontvanger, die is afgestemd op dezelfde frequentie als de camera’s, net als bij oude analoge omroep-tv. Het belangrijkste nadeel van dit type signaaloverdracht is dat het gevoelig is voor interferentieproblemen, waardoor de video vaak vervormd raakt of helemaal wegvalt. Het signaal kan ook worden onderschept door iedereen met een babyfoon of draadloze scanner, waardoor het kwetsbaar is voor nieuwsgierige blikken. Bovendien kan het vrij moeilijk zijn om meerdere draadloze camera’s binnen dit systeem te installeren, omdat ze meestal met elkaar overspraak vertonen.

Hoewel “analoge draadloze” camera’s nog steeds worden gebruikt in bewakingssystemen die tegenwoordig in veel huishoudens en bedrijven te vinden zijn, zijn er meer geavanceerde, digitaal gekoppelde draadloze systemen ontwikkeld die de bovengenoemde problemen aanpakken. Deze systemen moduleren het videosignaal tot een digitale bitstroom, die vervolgens als gegevens tussen de camera’s en de ontvanger wordt verzonden, op dezelfde manier als moderne digitale omroep-tv werkt. Dit levert een beveiligde verbinding op tussen de draadloze camera’s en het basisstation, waardoor afluisteren vrijwel onmogelijk wordt. Het gebufferde, digitale signaal voorkomt ook signaalverlies, dat vervorming of ruis veroorzaakt, en verbetert de beeldkwaliteit aanzienlijk. Draadloze IP-camera’s zijn de nieuwste ontwikkeling op het gebied van CCTV-bewaking. In een draadloos IP-systeem zendt elke camera een gegevensstroom uit, in plaats van een videosignaal. De camera’s maken gebruik van Wifi om verbinding te maken met het draadloze netwerk en van software om de camera’s te beheren. Draadloze IP-camera’s leveren videoprestaties van de hoogste kwaliteit.

Installatie van draadloze beveiligingscamera’s

Draadloze camerasystemen zijn doorgaans ongecompliceerd, zodat u de apparatuur zelf kunt installeren. Hoewel het installatieproces van de camera’s licht kan verschillen naargelang het model, is de basisinstallatieprocedure voor draadloze camera’s dezelfde.

Stappen

1) Beslis in welk deel van het huis u uw draadloze videocamera wilt installeren. De meeste draadloze beveiligingscamera’s kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Maar draadloze buitencamera’s zijn speciaal ontworpen met een bredere kijkhoek om grote buitengebieden te kunnen bewaken. Ze hebben ook nachtzicht en een stevige, weerbestendige beschermende behuizing.

Monteer uw camera’s in de buurt van ingangen, zodat u iedereen kunt opnemen die het huis binnenkomt of verlaat. Het wordt ook aanbevolen om camera’s direct boven uw kostbaarheden te installeren, zodat u deze te allen tijde in de gaten kunt houden. Andere ideale locaties zijn: rond de omtrek van uw woning en gebieden waar ze kunnen worden gezien door iedereen in het pand om potentiële indringers af te schrikken. Zorg ervoor dat er geen obstructie is tussen de camera en de ontvanger als u een analoog draadloos systeem installeert.

2) Bepaal de meest geschikte hoek voor de camera’s. Zorg ervoor dat de camera u in staat stelt een zo groot mogelijk gebied te bewaken.

3) Bevestig het montagevlak van de camera aan de muur. Dit zal typisch vereisen dat u een boormachine, bouten, schroef, en montagebeugels te krijgen. De meeste bewakingscamera’s worden geleverd met de benodigde hardware. Kijk in de handleiding voor specifieke instructies van de fabrikant met betrekking tot de installatie van uw specifieke model.

Houd de montagebeugel van de camera met één hand op zijn plaats en gebruik de andere hand om de schroefgaten met een potlood af te tekenen. Als de schroeven in een steunbalk moeten, kunt u in de plaatselijke winkel een steunbalkzoeker kopen om een geschikte plaats voor de montage te vinden. Maar als de camera niet in een steunbalk hoeft te worden geschroefd, kunt u de montagebeugel van de camera op zijn plaats houden met een ankerbout voor gipsplaten.

4) Plaats de draadloze videocamera op het montagevlak.

5) Steek de stekker van de videocamera in het stopcontact of plaats de batterijen.

6) Volg de instructies van de fabrikant om de videocamera te synchroniseren met uw ontvanger.

 

https://www.securitythuis.nl/