Cloacade Film
Image default
Woning en Tuin

Deel 1: Waar moet je op letten bij een elektrische boiler?

De inhoud

Woon je in een groot huis met een groot gezin of ben je alleenstaande waarin een kleinere boiler al voldoet? Kijk goed naar de inhoud in liters. Het is heel goed om je te realiseren hoeveel inhoud in liters je precies nodig hebt voordat je een elektrische boiler gaat aanschaffen. Het is niet erg om dan na te vragen of de boiler alle kranen in het huis kan voorzien van warm water.

Het waterverbruik

Het zou erg jammer zijn als er niet genoeg water zou zijn om iedereen in het gezin te voorzien van warm water. Het is niet de bedoeling dat de moeder geen water meer heeft om te douchen terwijl haar zoon warm water gebruikt om af te wassen. Probeer je dus af te vragen wat het waterverbruik is van het gehele gezin of als je alleenstaand bent natuurlijk. Let hierbij dus op de capaciteit van de boiler. Dat bereken je door het waterverbruik (L) te delen door 2.5. Bij gemiddeld verbruik adviseren wij een 120 liter elektrische boiler.

De ligging van de boiler

Om te voorkomen dat er niet genoeg water beschikbaar is voor alle plekken waar warm water wordt gebruikt, is het een goed idee om alvast te kijken waar je de boiler wilt gaan plaatsen. Zorg ervoor dat je de boiler plaatst op een plek waar er het meeste water zal worden gebruikt in huis zodat er geen verlies is van water in de waterleidingen. 

Extra onderdelen voor de boiler

Het zal niet vanzelfsprekend zijn om te weten wat je nog extra nodig hebt naast het aanschaffen van de boiler zelf. Zorg ervoor dat je een drie-fasen aansluiting in huis hebt, samen met een groep in de meterkast. Dan heb je in ieder geval alles in huis voor het aansluiten van je boiler. 

Gerelateerde artikelen

Nieuwe woning maar moeite met de inrichting?

Een bouwpakket voor een houten overkapping op maat

Het prijsverschil tussen een polyester dakkapel en aluminium dakkapel