Cloacade Film
Image default
Internet marketing

5 nuttige ideeën uit het boek Essentialism. The Path to Simplicity “door Greg McKeon

best books on marketing strategy

We denken meestal in termen van het meer is beter paradigma. Enerzijds biedt onze tijd enorme kansen, worden we omringd door veel producten en is bijna alle informatie voor ons beschikbaar. Aan de andere kant is het resultaat een onstuitbare consumptie, informatieve verzadiging, constante stress door multitasking en, het ergste van alles, het onvermogen om je pad te kiezen uit een groot aantal mogelijkheden.

Greg McKeon biedt in zijn bestverkochte boek Essentialism een ​​alternatief – om het leven te bevrijden van al het overbodige en een essentialist te worden.

Verzonken kosteneffect

Door in een onderneming te investeren, kunnen we die vaak niet weigeren, ook al valt het als een dood gewicht op onze schouders en levert het geen enkel voordeel op. We lopen in een bekende psychologische val, en dit geldt voor zowel mensen als hele staten. Zo konden bijvoorbeeld Groot-Brittannië en Frankrijk niet op tijd weigeren de ontwikkeling van Concorde voort te zetten, ondanks de overduidelijke onrendabiliteit van het project. Dit effect wordt verzonken kosten genoemd en het kan zich uiten in het feit dat we geen slechte film verlaten, een oninteressant boek lezen, slecht voedsel eten, geld verliezen in gokautomaten, enz.

Het kenmerk van de Essentialist is dat hij de moed heeft om hopeloze pogingen op te geven en niet in de verzonken kostenval te trappen.

Eigendomseffect

Dit effect komt tot uiting in het feit dat we de dingen die ons toebehoren gewoonlijk hoger waarderen dan ze in werkelijkheid zijn. Daarom kunnen we op geen enkele manier onnodige eigendommen van ons verkopen of oude spullen uit de kast gooien.

Om het effect van eigendom kwijt te raken, stelt u uzelf de vraag: “Als het ding niet van mij was, hoeveel zou ik er dan voor willen betalen?”

Deze techniek kan niet alleen op fysieke objecten worden toegepast, maar ook op kansen of verantwoordelijkheden. Vraag uzelf niet af wat er gebeurt als u dit alternatief mist. Zeg het zo: “Als ik deze kans niet had, hoeveel zou ik dan bereid zijn op te offeren om die te krijgen?”

Bijna alles is lawaai

Soms werken mensen zo hard dat ze niet eens tijd hebben om na te denken. De Essentialist, die het belang van arbeid en inspanning niet uitsluit, zal altijd proberen om minder, maar efficiënter te werken. De essentialist weet dat de relatie tussen inspanning en resultaat niet lineair is.

In overeenstemming met dit idee is de beroemde wet van Pareto (80/20-principe), die op verschillende aspecten van het leven kan worden toegepast. Het betekent bijvoorbeeld dat 20 procent van de inspanning 80 procent van het resultaat oplevert en vice versa.

“De Essentialist vindt dat bijna alles onbelangrijk is. De niet-essentialist denkt dat bijna alles ertoe doet. “

Concessies zijn noodzakelijk

De meeste mensen hebben de neiging om op twee stoelen tegelijk te zitten. Maar in het leven kun je niet naar het programma kijken en tegelijkertijd op tijd zijn voor een vergadering, je moet een keuze maken. Natuurlijk kan de keuze veel moeilijker zijn, maar dit verandert niets aan de essentie: de keuze moet worden gemaakt. Met concessie of compromis bedoelt Greg McKeon datgene wat onze twee verlangens confronteert:

“Wil je meer geld of vrije tijd? Wil je je brief afmaken of een afspraak maken? Wil je het sneller of beter doen? “

Je kunt niet op beide dingen ja zeggen. De niet-essentialist benadert dit vanuit de stelling: “Hoe kan ik alles krijgen?” De Essentialist behandelt concessies als een integraal onderdeel van het leven. Hij kiest bewust, besluit wat belangrijker is om zijn doelen te bereiken. De belangrijkste vraag van de essentialist is: “Wat wil ik bereiken?”

De kracht van kleine overwinningen

Het principe van succes voor de Essentialist is om in kleine stapjes vooruit te gaan, door kleine overwinningen, maar op de belangrijkste gebieden. Het is belangrijk om je voortgang te vieren en jezelf te belonen voor elke overwinning – je voortgang visualiseren is de beste vorm van motivatie.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing reddit

https://marketingbook.shop/