Cloacade Film
Image default
Aanbiedingen

Deurklinken: jouw keuzes en mogelijkheden

Deurklinken zijn meer dan alleen grepen om een deur uit het slot te krijgen. Je kunt tegenwoordig veel meer met een deurklink doen om hem bijvoorbeeld te integreren in je interieur of allerlei nieuwe opties voor ontgrendeling toepassen. Er zijn veel verschillende aanbieders met een ruime keuze in deurklinken, zoals deurklinkenshop.be. In dit artikel laten we je de verschillende opties voor allerlei soorten klinken voor binnen, buiten of speciale uitvoeringen zien.

 

Klinken voor binnen: materiaal, kleur, afwerking en grootte

De meeste deuren en dus de meeste klinken zullen zich binnen in je huis bevinden. Met alle klinken voor binnen van nu kun je alle kanten op. Je kunt ze volledig binnen je interieur laten passen, maar ook functioneel, goedkoop en onderhoudsvriendelijk laten zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit veel verschillende soorten materialen. De meest voorkomende zijn bijvoorbeeld inox of rvs, koper, brons, carbon, titanium of messing. Afhankelijk van het soort materiaal komt er ook een speciaal onderhoudsschema bij kijken. Rvs, ijzer of titanium vereist bijvoorbeeld weinig onderhoud en zijn krasbestendig. Hou hier dus rekening mee bij de keuze voor een klink.

 

Ook de kleur is volledig zelf te kiezen. Ga je voor een basiskleur zoals zwart of grijs, of kies je liever een meer uitgesproken kleur zoals goud, oud geel of zelfs rosé? Het is vrijwel allemaal mogelijk. Daarnaast kun je je favoriete kleur en materiaal in verschillende afwerkingen op je deur laten installeren. Zo zijn er klinken met meerdere rondingen, juist hoekige vormen of alles daar tussenin. Tot slot is ook de grootte van de klink nog volledig naar jouw wens in te vullen.

 

Klinken voor binnen: weerbestendig en veilig

De deurklinken voor buiten moet naast mooi voornamelijk praktisch, weersbestendig en veilig zijn. Voor buiten is er daarom iets minder keuze in design, kleur en materiaal, maar gelukkig is er alsnog meer dan genoeg te kiezen. Alle buitenklinken zijn bijna standaard voorzien van een bijbehorend slot, wat op een buitendeur natuurlijk wenselijk is. Verder zijn er wel meerdere standaardkleuren als zilver en zwart beschikbaar. Ook het design is naar eigen smaak te kiezen.

 

Speciale klinken: anti bacterieel of juist intelligent

Met allerlei nieuwe technologieën wordt je deurklink straks meer dan een klink alleen. Een intelligente klink kun je bijvoorbeeld op meerdere manieren openen, naastdat je je sleutel in het slot kunt steken. Denk dan aan ontgrendeling via Bluetooth, WiFi, een vingerafdruk, een pincode of het voorhouden van een kaart.

 

Sinds een aantal jaar zijn ook antibacteriële klinken op de markt. Deze klinken hebben een speciale coating die ervoor zorgt dat bacteriën geen kans krijgen en snel gedood worden. Daarnaast zijn er ook voetklinken beschikbaar, waardoor geen handcontact met de klink meer nodig is.