Cloacade Film
Image default
Zorg

Begeleid wonen maakt zelfstandig wonen voor allerlei jongeren mogelijk

Het is niet voor ieder kind even vanzelfsprekend dat zij eenvoudig op zichzelf kunnen wonen zodra zij een bepaalde leeftijd zijn. Dit is natuurlijk helemaal niet erg maar vraagt wel om wat extra aandacht. Daarom heeft Leviaan een speciaal programma opgericht dat jongeren tussen den 18 en 26 jaar de mogelijkheid biedt om het ouderlijk huis te verlaten. Door begeleid te wonen krijgen deze jongeren de ondersteuning die ze nodig hebben om zonder zorgen op zichzelf te kunnen wonen. Hierbij wordt professionele hulp en een vertrouwde omgeving geboden. Jongeren die buiten de boot dreigen te vallen, willen natuurlijk ook steeds een stap vooruit zetten. Leviaan biedt deze jongeren de mogelijkheid om twee jaar begeleid te wonen. Hierbij hoort natuurlijk ook actieve begeleiding van specialisten die precies weten waar aan gewerkt moet worden om ervoor te zorgen dat de jongeren zich straks staande kunnen houden in de maatschappij.

Door deze specialist kunnen alle jongeren zelfstandig wonen

Natuurlijk is begeleid wonen niet voor alle jongeren geschikt. Het is speciaal voor jongeren die niet zelfstandig kunnen wonen en wat extra hulp nodig hebben. De specialisten van Leviaan vinden daarom de selectie ook ontzettend belangrijk. Tijdens een speciale selectieprocedure wordt gekeken of het een wederzijdse match is. De hulp die geboden wordt, moet goed aansluiten bij de doelen en eigenschappen van de jongeren zodat zij niet tijdens het proces tegen problemen aanlopen. Mocht het geen goede match zijn, is dit natuurlijk niet erg. Leviaan heeft ontzettend veel kennis over andere soorten hulpverlening en andere instanties waardoor ze je altijd kunnen helpen met een passend advies.

Ook voor jongeren met autisme

Begeleid wonen biedt jongeren die net wat extra hulp nodig hebben het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben als ze straks zelfstandig gaan wonen. Leviaan is ook gespecialiseerd in jongeren met autisme. Hiervoor hebben zij een speciaal trainingscentrum opgericht. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met deze specialist.   

https://leviaan.nl