Cloacade Film
Image default
Winkelen

Weer in Menen

Menen is een gemeente in West-Vlaanderen die vlakbij de grens met de Franse stad Rijsel ligt. De gemeente zelf telt ruim 30.000 inwoners, waardoor het een van de grootste gemeenten uit de provincie is. Menen heeft een verschillend klimaat, waardoor er jaarlijks verschillende soorten weer voorkomt. In deze blogpost zullen we wat dieper ingaan op het weer in Menen.

De temperatuur in Menen

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Menen ligt tussen de 7° en 16° C. De warmste maand in Menen is Juli, waarin de temperatuur meestal boven de 20° C uitkomt. In het najaar en winter daalt de temperatuur dramatisch tot vaak onder de -5° C in Januari en Februari. Er kunnen soms zelfs temperaturen beneden -10° C worden bereikt.

De andere weersomstandigheden in Menen

Behoudens de temperatuur, zijn er nog meer weersomstandigheden die in Menen voorkomen. Om te beginnen komen er in Menen aan zomerse periodes veel neerslag, met vooral in Juli de meeste neerslag. In het najaar en winter kan het zowaar gaan sneeuwen, wat niet al te vaak gebeurt. Ook optrekkende mist en veel wind komen voor, zeker in de wintermaanden.

Tips voor weer in Menen

Voor de gemiddelde toerist is het verstandig om de zomermaanden te bezoeken als u Menen wilt bezoeken. In de zomermaanden is het gemiddeld het warmste weer in Menen, en is het weer meestal het meest stabiel. In de wintermaanden is het koud en kan er veel wind optrekken, waardoor het minder aan te raden is in de wintermaanden Menen te bezoeken.

De weersverwachting voor Menen

Wil u de actuele weersverwachting voor Menen inzien? Bekijk dan weer in Menen om op de hoogte te blijven van de laatste weersomstandigheden en verwachtingen voor de komende dagen.

Conclusie

De gemeente Menen heeft een klimaat dat erg onstabiel is. Er kan veel neerslag voorkomen in de zomermaanden en het kan in de winter zelfs gaan sneeuwen. Als u Menen wilt bezoeken, raden we aan om de zomermaanden te bezoeken, daar is het meest stabiele weer. Bekijk voor de actuele weersverwachtingen weer in Menen.