Cloacade Film
Image default
Toerisme

Fiets en ontspaning bij Rick!

wandelen ardennen ourthe

Rick is de eigenaar van een vakantiehuis in de omgeving van La Roche, laat ons niet alleen zijn vakantiehuis ontdekken, maar laat ons ook de vele fietstochten in de omgeving ontdekken. Bent u een fervent fietser of een zondagse fietser, neem dan uw fiets mee om frisse lucht in te ademen!

Rick, kun je jezelf in een paar woorden voorstellen?

Ik bezit en beheer een vakantiehuis voor 10 personen nabij Rochefort. Een paar jaar geleden besloot ik van baan te veranderen. Ik woon in Gent en werk op de bouwafdeling. Ik heb het huis verkocht en ben op zoek gegaan naar het ideale vakantiehuis. Ik werd verliefd op deze 16e-eeuwse oude boerderij en de bijgebouwen. Het renovatieproject heeft enkele maanden geduurd, maar het vakantiehuis is in 2016 geopend. Dit is het ideale vakantiehuis voor vakantiegangers die willen wandelen en quality time willen doorbrengen met familie en vrienden. Ik ben ook een entertainment- en sportbegeleider. Ik hou van fietsen, kajakken, wandelen en boogschieten.

Welke activiteiten kan ik doen als ik van vakantie naar huis ga?

Het vakantiehuis biedt ook een aantal mooie wandel- en fietstochten. Je kunt kiezen voor een paar uur wandelen of een dagwandeling!

Biedt u fietsen aan?

Vakantiegangers die met de fiets willen reizen kunnen mij laten weten dat ik de fiets bij de vakantiewoning zal afleveren. Ze kunnen mountainbikes, terreinfietsen en elektrische ondersteunde fietsen huren. Voor mensen die niet gewend zijn aan fietsen of die zich niet lekker voelen door de vele hellingen in de omgeving zijn elektrische fietsen een goede oplossing. Maar er is meer … Ik laat me leiden door de hoop van de vakantiegangers. Als ze willen, kan ik op de afgesproken plek een picknick regelen, of midden in hun voetspoor wat kleine activiteiten doen. Fietsen zijn goed te combineren met andere interessante activiteiten.

Ben je soms een gids?

Sommige vakantiegangers werden gebeten door bugs op fietsen en waren volledig voorbereid op alle reizen. Anderen vroegen mijn suggesties, anderen vroegen me of ik niet bij hen wilde zijn. Gidsen hebben zeker enkele voordelen. Ik ken het gebied als mijn broekzak en leid ze langs de rustigste en gevaarlijkste weg. Vakantiegangers moeten niet elke keer naar het menu kijken. Het belangrijkste is natuurlijk dat ik de beste plek ken (gelach).

Als we zonder begeleiding gaan, hoe vinden we dan een weg terug?

Vakantiegangers in het vakantiehuis kunnen veel reiskaarten vinden tussen de 5 en 20 kilometer. Het zijn topografische en satellietbeelden van Google Maps. Er zijn veel mogelijkheden. Toen ik jong was, had ik met mijn ouders gelopen …

Wat is er in de omgeving te zien?

Er zijn veel attracties binnen een straal van 10 tot 15 kilometer. Er zijn veel mooie dorpen, zoals Mirwart, waar viskwekerijen en kastelen zijn. Er is ook de wijk Fourneau Saint-Michel. Tijdens de pauze kunt u het Wallonië Landelijk Museum en het IJzermetallurgiemuseum bezoeken. Persoonlijk vind ik de natuur het mooiste landschap. Geniet van het prachtige uitzicht op bossen, velden, Lese en Lhomme valleien. Je kunt er nooit tegen!

Welke ontspanningsmogelijkheden heeft u in uw vakantiehuis?

U kunt gebruik maken van de wellnessruimte met jacuzzi en sauna. Ik heb ook een zeer comfortabele grote bar opgezet waar je lokaal bier kunt vinden. Sommigen kiezen ervoor om tijd door te brengen op het terras, anderen ontdekken graag de talrijke bordspellen. Er zijn veel vrijetijdsactiviteiten om tijd door te brengen met familie en vrienden.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html