Cloacade Film
Image default
Aanbiedingen

De beste slaap oordoppen voor betere nachtrust

De beste oordoppen om veilig met oordopjes te slapen

 

Overzicht

Oordopjes zijn handig om je oren te beschermen tegen harde geluiden, maar veel mensen gebruiken ze ook om te slapen. Ze kunnen een wereld van verschil maken voor lichte slapers of mensen die in een lawaaiige omgeving wonen. Toch is er discussie over de vraag of het wel veilig is om elke nacht met oordopjes in te slapen.

Heeft u er nu al oren naar om de beste slaap oordoppen te kopen en beter te slapen? 

 

 

Wat zijn de voordelen?

Slapen met oordopjes kan de kwaliteit van je slaap aanzienlijk verbeteren. Voor veel mensen zijn oordopjes de enige manier om geluiden te blokkeren terwijl ze slapen, zoals lawaai van een snelweg in de buurt of een snurkende partner.

Dit is belangrijk omdat de kwaliteit van uw slaap net zo belangrijk is als de hoeveelheid die u krijgt. Harde geluiden kunnen u uit een diepe slaap wekken. Dit heeft blijvende gevolgen, zelfs als u maar een paar seconden wakker wordt. Uw lichaam heeft tijd nodig om terug te keren naar die fase van diepe slaap die het nodig heeft na een hele dag.

Volgens onderzoek kan een lage slaapkwaliteit over een langere periode uw risico op:

 • hoge bloeddruk
 • beroertes
 • diabetes
 • hartaanvallen
 • zwaarlijvigheid
 • depressie

Uit een ander rapport blijkt dat een slechte nachtrust ook verband houdt met ontstekingen en een verminderde immuunfunctie, die beide een negatieve invloed hebben op de gezondheid.

Gezien het belang van slaap voor uw algehele gezondheid, bieden oordopjes voordelen die veel verder gaan dan alleen het krijgen van een goede nachtrust.

Zijn er bijwerkingen?

Oordopjes zijn over het algemeen veilig. Toch kunnen er een paar bijwerkingen optreden, vooral als u ze regelmatig gebruikt.

Na verloop van tijd kunnen oordopjes oorsmeer terug in uw oor duwen, waardoor er een ophoping ontstaat. Dit kan verschillende problemen veroorzaken, waaronder tijdelijk gehoorverlies en oorsuizen. Om het oorsmeer te verwijderen, moet u oordruppels gebruiken om het zachter te maken of het laten verwijderen door uw arts.

Oordopjes kunnen ook oorontstekingen veroorzaken. Deze kunnen ontstaan door ophoping van oorsmeer, maar ook door bacteriën die op de oordopjes groeien. Oorinfecties zijn vaak pijnlijk en kunnen blijvende complicaties hebben, zoals gehoorverlies, als ze niet worden behandeld.

 

Hoe gebruik ik ze?

Als u oordopjes op de juiste manier gebruikt, verkleint u de kans op bijwerkingen.

Volg deze stappen om oordopjes veilig te gebruiken:

 • Rol het oordopje met schone vingers totdat het smal genoeg is om in uw oor te passen.
 • Trek uw oorlel weg van uw hoofd.
 • Steek het oordopje net ver genoeg in om het geluid te blokkeren. Duw het niet zo ver mogelijk naar binnen, want dan riskeert u de binnenkant van uw trommelvlies te irriteren.
 • Als u oordopjes van schuim gebruikt, houdt u uw hand boven uw oor totdat het oordopje zo ver is uitgezet dat het uw oor vult.
 • Als u wegwerpoordopjes gebruikt, vooral die van schuim, moet u ze om de paar dagen vervangen.
 • Om de levensduur te verlengen, kunt u proberen ze elke dag te wassen in warm water en milde zeep. Zorg er wel voor dat je ze volledig laat drogen voor je ze in doet.

Tenslotte:

Als je een lichte slaper bent of in luidruchtige omgevingen moet slapen, zijn oordopjes een goede optie om de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Zorg er wel voor dat je ze regelmatig schoonmaakt of vervangt, zodat je geen oorontsteking oploopt, en steek ze nooit te ver in je oor.

 

Wil je meer Slaapwijsheid opdoen? Bezoek dan de website Slaapwijsheid.nl voor meer slaapadvies!

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/oordopjes-slapen/

Gerelateerde artikelen

Behoefte aan schaduw? Hang een schaduwdoek in de tuin!

Tips voor het kopen van een nieuw matras

Een college: ‘eerder met pensioen’? Wat zijn uw opties?