Modafinil informatie

Als er een pil zou zijn die je beter maakt in je werk, zonder enige of met weinig negatieve gevolgen, zou je deze dan innemen?

In een meta-analyse welke recent is gepubliceerd in European Neuropsychopharmacology, hebben onderzoekers van de University of Oxford en Harvard Medical School de conclusie getrokken dat een medicijn genaamd modafinil, welke doorgaans wordt gebruikt om slaap problemen te behandelen, een cognitieve verbeteraar is. In feite helpt het normale mensen beter te denken. Wil je je narcolepsie behandelen, bestel dan hier Modafinil!

Uit alle cognitieve processen is gebleken dat modafinil het besluitvormingsproces en planning het meest verbetert tijdens 24 studies die de schrijvers hebben gereviewed. Sommige studies wezen ook op verbeteringen in flexibel denken, verbanden leggen of het omgaan met nieuwigheden. Het medicijn leek geen invloed te hebben op creativiteit.

 “Wat er uit kwam was dat hoe langer en complexer de taak, … hoe meer cognitief voordeel bleek uit modafinil,” volgens Anna-Katherina, een neuropsycholoog aan Oxford en één van de auteurs.

 Verrassend was dat de auteurs geen veiligheidsdreigingen vonden in de data, ook al waarschuwen ze wel dat de meeste studies zijn gedaan in een gecontroleerde omgeving en er alleen werd gekeken naar het effect van één enkele dosis.

Modafinil is slechts één uit een arsenaal aan medicijnen, zoals Adderall, Ritalin en Concerta welke in toenemende mate door studenten en volwassenen worden gebruikt die op zoek zijn naar verhoogde productiviteit. Slechts 1.5 procent van de volwassenen tussen 26 en 34 jaar namen ADHD medicatie in 2008, dat is bijna verdubbeld naar 2.8 procent in 2013, zoals FiveThirtyEight aangeeft. Deze medicijnen zijn er om echte medische aandoeningen te behandelen – ADHD, in het geval van Adderall; narcolepsy bij modafinil – veel mensen die ze slikken hebben deze aandoeningen niet. 

Adderall en modafinil zijn chemisch verschillend, maar hun effecten op cognitie zijn bijna gelijk, volgens enkele psychiaters. Adderall, of amfetamine, werkt door het boosten van de norepinephrine niveaus en dopamine, 2 chemicaliën die verantwoordelijk zijn voor de mate van alertheid.

Wetenschapper zijn onzeker over hoe modafinil werkt. Eén manier is de stimulatie van de aanmaak van histamine, welke het gevoel van waken produceert. (Mensen met allergieën zijn wel bekend met histamine doordat veel allergie medicatie antihistaminica zijn. Zoals Benadryl de aanmaak van histamine verminderd waardoor je slaperig wordt, doet modafinil het boosten waardoor je wakkerder wordt.) Maar modafinil werkt ook op andere neurotransmitter systemen in het brein, en het resultaat is dat de gebruiker complexe cognitieve taken effectiever kan afhandelen.

Modalert kopen? Bezoek onze website: Modafinil-kopen.nl

http://modafinil-kopen.nl/prijzen-online/