Cloacade Film
Image default
Media

7 redenen waarom ook jij animatie video’s wilt gebruiken

7 redenen waarom ook jij animatie video’s wilt gebruiken

Elke website lijkt tegenwoordig animatie video’s in te zetten. Misschien zit je er zelf ook aan te denken om iets met animatie te doen, maar twijfel je nog een beetje. Hier volgen 7 redenen waarom ook jij animaties moet gaan gebruiken.

#1 Met animatie kun je dingen visualiseren

Soms is een verteld verhaal niet te volgen, behalve als je het visueel maakt: powerpoints, infographics, zelfs in het onderwijs. Gebruik een animatie en je verhaal wordt een stuk begrijpelijker.

#2 Animatie brengt abstracte concepten tot leven

Doordat je jouw verhaal kunt illustreren, wordt het –behalve begrijpelijker- een stuk levendiger.Ook kun je jouw boodschap binnen een grotere context plaatsen. Dat helpt om de aandacht vast te houden.

#3 De juiste toon met een animatie video

Met een animatie video kan (bijna) alles. Daardoor kun je jouw animatie perfect afstemmen op je doelgroep. Met een animatie sla je dus altijd de juiste toon aan.

#4 Met animatie video’s kun je jouw publiek sturen

Een animatie video is als een gids die je meeneemt op een rondleiding door jouw boodschap. Door goede timing, intonatie, geluidseffecten en bepaalde elementen visueel te benadrukken richt je de aandacht van je kijker waar je deze hebben wilt. Dit vergroot de mate waarin je kijker jouw boodschap begrijpt én onthoudt.

#5 Animatie video’s hebben lage kosten

Een conventionele video is prijzig, want je moet een set bouwen en acteurs inhuren. En planmatig is het een nachtmerrie om iedereen op het juiste moment op de juiste plek te brengen. Dat heb je niet met een animatie. Daardoor is een animatie een stuk goedkoper te maken.

#6 Animatie video productie is makkelijk te managen

Met een animatie kun je op elk gewenste moment de koers bijstellen. De serieuzere animatiestudios, zoals donkermedia.nl uit Eindhoven maken gebruik van een gestructureerd stappenplan. Door het gestructureerde stappenplan weet je precies waar je aan toe bent en wanneer overleg gewenst is. Van concept tot script, van storyboard tot keuze van de voice over. Van begin tot einde zit jij aan het roer. Daardoor is elke animatie video perfect afgestemd op jouw wensen, doelen en doelgroep.

#7 Animaties zijn schaalbaar

Naar mate je bedrijf groeit, groeit de  behoefte aan waardevolle content. Animatie video’s zijn hiervoor perfect. Doordat de basiselementen van jouw vorige animatievideo zijn opgeslagen, is het relatief eenvoudig om extra animaties in dezelfde stijl te maken. Gemiddeld heb je in drie à vier weken al een spiksplinternieuwe animatie, die perfect aansluit op je huisstijl en eerdere animaties.

https://donkermedia.nl/